Hvor godt er dit hus egentlig sikret?

I dagens indlæg vil jeg med udgangspunkt i egne erfaringer skrive om sikring af hus.

Jeg er nok ikke den eneste husejer, der er bekymret for om ‘jeg bliver den næste’ i rækken af husejere, der får ubudne gæster. Der foregår indbrud hver dag i Danmark, så chancen for at gå igennem et helt liv i hus uden indbrud er ikke så stor igen. Desværre.

Faktisk blev jeg for knap 10 år siden ramt af indbrud i mit daværende hus, hvilket er grunden til, at jeg nu skriver dette indlæg. For man kan faktisk selv gøre en del for at sikre sit hus imod indbrudstyve og dermed sove lidt tryggere om natten, både derhjemme men nok i lige så høj grad, når man er er på ferie.

Som oftest dukker tyveknægtene jo op, når de ved man ikke er hjemme – de holder nemlig øje med et hus de overvejer at bryde ind i og slår så til, når ejerne er ude. Så man behøver faktisk ikke være så bange for indbrud, når man er hjemme. Til gengæld bør man sikre sit hus på egen hånd og gøre hvad man kan, så man kan sove trygt, når man er væk fra huset – velvidende at huset er godt sikret.

Herunder er nogle af de ting jeg fandt ud af man kan gøre.

Sikring af hus mod indbrud

Man skal altid kigge på sin nøgle. Det er et trick jeg læste på hjemmesiden for en låsesmed i København. For der er forskel på nøgler og hvor sikkert ens hus (ens lås) er. Alle nøgler er således ikke ens, så det gælder om at få f.eks. en Ruko 1200 nøgle, der er en af de sikreste på markedet.

I forlængelse heraf, så kan en låsesmed faktisk også hjælpe dig allerede før skaden er sket. Ring til din lokale låsesmed og bed om et tilbud på, at de kommer ud og kigger på dit hus. Det er jo dem, der er eksperter og derfor ved de lige hvad der skal til for at sikre huset. De kender alle faldgruberne, så de kan uden tvivl hjælpe dig før skaden er sket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *