Overvej forskellige investeringsmuligheder, før du opretter en børneopsparing

Før du går i gang med at oprette dit barns børneopsparing, er det vigtigt at være opmærksom på flere forskellige faktorer. For eksempel er det vigtigt at tage stilling til ting så som inflation, som er en ting, de færreste er nødsaget til at tænke over i dagligdagen.

I forhold til børneopsparinger kan inflation nemlig godt have en indflydelse, når man har at gøre med opsparinger, der løber i op til 21 år. på grund af faktorer som inflation, er det en bedre idé at investere større beløb i  for eksempel ejendomme, da deres værdi følger med inflationen. Ligeledes kan det også være en god idé med indskuddet i en børneopsparing.

Nok at tænke på i forbindelse med børneopsparing

Derudover skal man også tage stilling til, hvornår børneopsparingen skal udbetales til barnet. Hjemmesiden mininvestering.dk anbefaler, at sætte opsparingen til at kunne blive udbetalt, når barnet er 21 år i stedet for 18 år gammel. Derved har forældre og bedsteforældre 3 år mere til at nå at sætte penge ind på opsparingen og opnå et større afkast ved for eksempel renter. 

Når man skal oprette en børneopsparing er det vigtigt at kigge på renten hos bankerne, før man opretter den. Lige nu er renten ekstremt lav, hvilket er en fordel, hvis man vil låne penge til for eksempel en ejendom, men en stor ulempe i lyset af en opsparing. Nogle banker har en rente på 0%, og her er det værd at overveje, om pengene så i stedet skal investeres.

Der er dog lavet flere forskelige brugbare guides på nettet til at danne sig et overblik, og forbrugerrådet Tænk har blandt andet også lavet en oversigt over diverse bankers renter. Hjemmesiden Min Investering giver dig også de generelle fordele og ulemper i henholdsvis at bruge pengene på en børneopsparing og på at investere pengene på aktiemarkedet: en børneopsparing giver høj sikkerhed, men giver generelt et noget lavere afkast end en aktieinvestering.

En anden mulighed er at investere pengene i obligationer. Den største risiko, der er forbundet med obligationer er, hvorvidt den stat, der ejer obligationerne, er i risiko for at gå bankerot. En stat som Danmark vil altså være en meget sikker investering, dog vil den højst sandsynligt også være dyrere end en mere risikabel investering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *