Nuancer er vigtige i nyhederne

Det helt nye forskere siger vil vinde frem i de kommende år er robotter. Der forskes på livet løs i løsninger, der involverer robotter og på mange måder er de også virkelig smarte og vil kunne lettet mange opgaver. Det er især derfor virksomheder er så interesserede i robotter. Derudover er det også dyrt for mange virksomheder at drive forretning i Danmark og ved hjælp af robotterne, kan det lade sig gøre.

Mange er dog også bange for, at det kan tage arbejdspladser fra mange mennesker og derved få katastrofale følger. Jeg faldt over en diskussion om præcis dette emne på Børsens hjemmeside, der diskuterer programmet Langt fra Borgen med Uffe Elbæk og Jakob Elleman-Jensen, der begge har forskellige syn på, hvad robotter kan gøre for Danmarks velfærdsstat og vækst.

Artiklen var ganske rammende og giver et fint indblik i debatten og hvilke konsekvenser man forudser robotternes indtog vil have på arbejdsmarkedet. Derfor slog det mig også, at det er lige præcis derfor at det er så vigtigt at følge med i nyheder og at dykke dybere ned i nogle emner, så man får alle nuancerne med af en debat og ikke bare overfladen.

Det er også vigtigt i forhold til at skulle stemme. Hvis man bare hører om emnerne på et overfladisk niveau, vil det være et helt andet billede og holdning man vil have til emnet, end hvis man dykkere dybere ned, og prøver at anskue problemstillingen fra flere vinkler.

Det er derfor det også er vigtigt at følge med i lige præcis nyhederne, så man ikke kun får nyheder, der omhandler et lille afgrænset område, men at man får mange forskellige nyheder med, så man bedre kan danne sig et samlet overblik og problemstillingerne i for eksempel Danmark.

Det negative ved nyhederne er dog, at de netop har til en tendens til at fokusere på de negative hændelser i verden. Mange argumenterer nu for, at vi lever i den bedste tid det nogensinde har været at være menneske i, og dog er fokuserer nyhederne næsten kun på negative ting. Undersøgelser har vist, at det er fordi de negative historier sælger bedre end de gode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *