Flyv til Barcelona og oplev Montjuïc

Vi danskere kan bare ikke få nok af storby-perlen Barcelona.

Det skyldes blandt andet, at det ofte er muligt at finde billige flybilletter til Barcelona hos lavprisflyselskaberne. Desuden ligger Barcelona lige ud til Middelhavet og frister med dejligt klima både sommer og vinter. Endeligt er byen spækket med seværdigheder som f.eks. Picasso-museet, Park Güell, El Borne, Camp Nou og ikke mindst bjerget Montjuïc.

Lad os kigge lidt nærmere på sidstnævnte – Montjuïc-bjerget – som er en must-see turistattraktion, når du besøger Barcelona.

Montjuïc i Barcelona

Montjuïc-bjerget troner sig cirka 185 meter over Barcelona og giver mulighed for den bedste udsigt over storbyen. Da toppen af bjerget har et relativt stort areal og fladt plateau, anvendes det til en lang række formål, som helt klart er et besøg værd. På Montjuïc finder du f.eks. en række smukke botaniske haver, det olympiske stadion, flere kunstmuseer og meget meget andet.

Botaniske haver på Montjuïc

Montjuïc kan du opleve en række flotte botaniske haver. En af mulighederne er Jardins de Joan Maragall, hvor du blandt andet kan nyde synet af en række templer og skulpturer. Rejser du med børn, er Jardins Joan Brossa et godt alternativ, da denne have har en række spændende aktiviteter for de mindste. Prøv også en tur i Jardins de Mossèn Costa, hvor du vil blive overvældet af eksotiske planter, kaktusser og palmer.

Castell de Montjuïc
Fæstningsbygningen Castell de Montjuïc fra omkring 1750 er et interessant besøgsmål på Montjuïc for både børn og voksne. Borgen har tidligere blandt andet fungeret som fængsel, men i dag fungerer stedet som museum, hvor der blandt andet udstilles gamle uniformer og våben.

Det Olympiske Stadion

På Montjuïc finder du også et olympisk anlæg – Det Olympiske Stadion – som blev moderniseret til OL i Barcelona i 1992. På stadion kan du nyde synet af en række flotte statuer, men anlægget bruges i dag primært til afholdelse af koncerter og sportsaktiviteter.

Poble Espanyol

Poble Espanyol er en ”fake” spansk landsby i gammel stil skabt til Verdensudstillingen i Barcelona i 1929. I den catalanske landsby kan du opleve arbejdende værksteder, hvor der blandt andet produceres glas og keramik. Landsbyen tiltrækker rigtig mange turister, så selvfølge finder du også et overflødighedshorn af caféer, restauranter og souvenirbutikker, som roligt men sikkert trækker en masse gode Euro ud af dit pengebælte.

Transport til Montjuïc
Du har mange muligheder for at blive transporteret til Montjuïc.

Turistbusserne kører i rutefart op og ned ad bjerget og giver også mulighed for guidede ture. Alternativt kan du praje en taxi, men sørg for at aftale prisen med chaufføren inden, så du undgår ubehagelige overraskelser.

Der kører også metro til Montjuïc. Metroen stopper dog ved Placa Espanya, hvorfra du skal gå det sidste stykke eller springe på kabelbanen.

Hvis du har gode ben, er det også muligt både at cykle eller vandre. Begge dele er en utrolig flot tur, som virkelig giver mulighed for at nyde udsigten fra bjerget.

Det sjoveste transportmiddel til Montjuic må dog nok siges at være kabelbanen. En mulighed er kabelbanen Teleférico del Puerto, som byder på en smuk udsigt over havneområdet fra store gondoler. Alternativt kan du prøve kabelbanen Funicular de Montjuïc, hvor du på en stor del af turen vil blive trukket gennem tunneller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *